Een 'saai' verhaal...
Zo daar ben ik dan eindelijk weer eens. Ik hoop dat jullie me niet gemist hebben, want dan heb ik een vervelende mededeling…Want ik zit gelukkig nog niet op de helft van mijn reis. Als mijn berekening goed is ben ik rond 16 maart op de helft! Echter, ik ben echt bang dat de komende helft veel en veel sneller gaat dan de afgelopen helft. Aangezien er al zoveel leuke dingen gepland staan voor de komende weken. Al mijn weekends voor de komende 8 weken staan al vol gepland met reisjes laat staan de “gratis” promotie tour die ik ga maken eind maart van Kaapstad naar Port Elizabeth in 2 weken. Jullie snappen het al wel denk ik: Het gaat nog steeds heel erg goed met mij! Dit weekend ga ik bijvoorbeeld eindelijk weer eens terug naar de Cheetah farm, dit keer met een groep van 32 Khaya studenten! Toppie!
Dat ik al 4 weken niets van me heb laten horen is eigenlijk omdat ik de afgelopen 3 weken vrij weinig gedaan heb. Ik ben 3 weekenden achter elkaar in Port Elizabeth gebleven vanwege een aantal verplichtingen die ik had in de verschillende weekends. Nu waren dit niet heel erg vervelende dingen om te doen (zoals 2 townshiptours, de Khaya welkomstparty en een bruiloft), maar het waren niet de leuke weekendjes weg naar fantastische plaatsen in Zuid Afrika. Dat heb ik afgelopen weekend maar weer eens gedaan, naar Chintsa. Hier was ik al 1 keer eerder geweest in januari, maar nu ben ik met een groep van 15 khaya studenten geweest. Was heel erg gezellig. Chintsa is echt een fantastische plek om naar toe te gaan. Een backpackers resort aan de Indische Oceaan. Een plek waar nogal wat feestjes uitmonden in nachtelijk zwemmen, zo ook de feestjes van ons dit weekend, maar dat terzijde!
Twee weken geleden ben ik samen met Pim naar de bruiloft geweest van Esra, een collega van ons. Die ging trouwen met een Nederlandse dame uit Groningen die hij een aantal jaren geleden heeft leren kennen, omdat zij hier via Khaya studeerde. Vandaar dat er op de bruiloft nogal wat Nederlanders waren die hier speciaal voor waren over gekomen. Ik had gehoopt dat we echt een typische Afrikaanse bruiloft zouden krijgen, maar dat viel helaas een beetje tegen. Het was wel een heel erg gezellig feestje, maar het was eigenlijk niet echt anders dan in Nederland (waarschijnlijk ook omdat er zoveel Nederlanders waren die zoals gewoonlijk een nogal groot stempel op het feest willen drukken!). De bruiloft viel uiteindelijk letterlijk in het water doordat we op de afterparty (bij Martijn thuis) lekker zijn gaan zwemmen in het zwembad. Ook weer eindelijk eens een japie gedronken Bart op de bruiloft!
Verder was het 2 weken geleden hier eindelijk eens slecht weer, al was het maar 2 dagen. We hebben hier het water echt heel hard nodig. Zuid Afrika maakt zich wat het WK betreft namelijk nogal zorgen over het watertekort en de elektriciteit. Vooral water wordt waarschijnlijk echt een groot probleem, aangezien er echt droogte heerst (ons zwembad is bijvoorbeeld helaas al 4 weken dicht). De regen was dus echt een geschenk uit de hemel, al zet het echt nog geen zoden aan de dijk (wat een woordspeling) omdat het zo weinig was. We kunnen dus wel wat sneeuw van jullie gebruiken. Wat is er trouwens toch daar in Nederland aan de hand, sneeuw sneeuw en nog eens sneeuw! Maar over 93 dagen gaat het dan eindelijk beginnen: Het WK. Iedereen hier heeft er natuurlijk echt ongelofelijk zin in en het leeft ook echt ontzettend. Iedere dag gaat het er op de televisie wel over. Bij ons WK project lopen de boekingen ook steeds meer binnen, maar we hebben nog genoeg open plekken, dus mocht er iemand nog plannen hebben…
Vorige week ben ik ook voor het eerst in het WK stadion van Port Elizabeth geweest. Ik ben naar een wedstrijd wezen kijken uit de Zuid Afrikaanse Champions league. Echt 1 groot feest, de sfeer in het stadion was zo goed, ik kreeg er echt kippenvel van, omdat ik me op dat moment pas realiseerde wat voor een bevoorrecht mens ik ben dat ik dit mag meemaken gedurende het WK. Die Zuid Afrikanen zitten echt de gehele wedstrijd te dansen, je te omhelzen en op vuzuvela’s te blazen. In 1 woord: HEERLIJK!
De wedstrijd ging trouwens tussen een team uit Bangladesh en de Orlando Pirates uit Zuid Afria, het laatste team wordt getraind door Ruud Krol! De uitslag was overigens 2-2, het team uit Bangladesh scoorde (heel Duits) in de laatste 5 minuten 2 keer uit een corner.
Verder heb ik voor deze keer niet zo heel veel meer te melden. Ons huis is trouwens nu ook vol en oranje versiert). Ik deel het huis nu met Pim en Kim. Kim is 2 weken geleden gekomen. Een erg gezellige meid uit Den Bosch, waar je echt mee kan lachen. Het klikt hier dus wel heel erg goed tussen ons 3 en dat vind ik erg fijn! Vandaag krijg ik waarschijnlijk ook een nieuwe auto, want we willen graag een auto met stuurbekrachtiging, dus kunnen Pim en ik vandaag de Kia piccanto inruilen voor een volkswagentje .
Ook ben ik nog steeds aan het hardlopen, ging ik de eerste weken vooral een half uur heen en dezelfde weg terug omdat ik bang was te verdwalen in PE, nu heb ik een erg mooi rondje ontdekt waar ik iets langer dan een uur over doe, echt ideaal.
Ohjah ik heb ook nog een vraagje, weet er iemand misschien een middeltje of een methode om je haar sneller te laten groeien? Ik heb met mijn zusje een weddenschap gemaakt dat ik mijn haar niet laat knippen hier in Zuid Afrika, van te voren hebben we gegokt hoe lang het zou zijn als ik terug ben, maar op de een of andere manier wil het niet echt snel groeien. Ben hier nu dus al 4 maanden, maar zoveel langer is het ook weer niet nu, dus maak me nogal zorgen dat ik de weddenschap ga verliezen…
Volgende keer hoop ik een leuker verhaal te hebben voor jullie. De plannen zien er in ieder geval erg goed uit, dus dat moet wel goed komen
Baie danke en spreek jullie vinnig!
PS Ome Gert, gefeliciteerd met uw verjaardag vandaag en Pap en Mam, gefeliciteerd met jullie 27e huwelijksdag!
nou robie alles is beter dan het ultra saaie Holland ;)
enne je hoof din een opegesneden zak mest leggen dat werkt :)
heb ik een keer op discovery gezien..
ik heb trouwens nog een vraagje ;) wil jij nou niet is een keer blanke mensen zien? of went het? en die kim he heef tdie een zachte G?
Dom, dom , dom.
Je móet nooit met vrouwen wedden.
Dat verlies je altijd !!!
Dus Gerianne ik feliciteer je alvast.
Hoi Robert ,Weer genoten van je verhaal erg leuk.En ik zal gelijk je ouders even feliciteren want daar had ik niet aan gedacht dat het hun trouwdag is.
Bedankt voor de tip. Groetjes Uit Lopik.
Hoihoi,
Zit ik hier op me stage (fc utrecht) en dan hoor ik jou over hoe voetbal daar gaat, geweldig :D
Voor de rest heb je wel een leuke tijd daar denk ik zo ;) Gewoon genieten!!
Groetjes Ilona
voor dat haar probleem heb ik wel een oplossing.. of het in strijd met de regels is van jullie weddenschap weet ik niet maar daar komen jullie wel uit.
Ik dacht zelf aan hairextensions! ben wel benieuwd hoe jou dat zal staan;)
mooie tijd daar verder nog maar dat moet wel goed komen
sjors
veel plezier
Hoi Robert,
Weer een prachtig verhaal. Wil je nog wel terug naar dat kouwe kikkerlandje aan de Noordzee? Vorige week zijn we bij je ouders op bezoek geweest om de foto's van Zuid-Afrika te bekijken. Mooi boek geworden hoor. Jij ook gefeliciteerd met je ouders en je oom!!! Vanmorgen stond er een foto in de krant van het stadion in PE, was midden in een woonwijk gebouwd.
Wat zal jij kunnen genieten van voetbal straks. Hopelijk zijn alle plaatsen bezet en kunnen jullie geen mensen uit Holland meer plaatsen. Geniet maar goed van alle weekendjes weg en feestjes, want die andere helft is zo voorbij. Het is geen saai verhaal, we vinden het nog steeds leuk om te horen hoe het daar gaat.
We wensen je nog heel veel werkgenot en plezier daar en zien uit naar je volgende verhaal.
Deze week op tv iets gezien uit Suriname of Curacao : een gebreide muts met haar er aan vast. Is dat iets voor jou, of moet het echt zijn. Succes er mee.
Groeten van ons uit Woerden.
Hoi robert,
bedankt dat je nog aan de feesten hier in Houten hebt gedacht vooral nu jij zo'n feest beest ben geworden in z.afrika. nu ik het album klaar heb van mijn reis door Z.A. metname de 2dagen dat ik met jou ben geweest,komt het boek vele keren op tafel. het is ook wel leuk om er over te praten en ook met foto's het te kunnen verduidelijken. wat mij betreft is het album ook wel geslaagd.Ik heb het een mooie reis gevonden en ook de 2dg. met jou. ook mag je blij zijn dat je het zo goed heb getroffen met je mede huisgenoten. nog een advies wat je haar betreft, laat je huisgenote maar door je haar wrijven dan word het vanzelf wel langer. de groeten ven je ouders en gerianne.
Heb nog wel een leuke pruik van de carnaval, kan hem tegen die tijd op sturen:p