Gelukkig Nieuwjaar
Hallo allemaal,
Alweer een week geleden dat we aangekomen zijn in Bangkok. Het was een lange vlucht en dat zal ook het enige negatieve zijn dat ik u allen ga vertellen, want voor de rest is het (alweer) geweldig hier. We vielen eigenlijk met onze neus in de boter, of eigenlijk (letterlijk) met onze neus in het water. 'waarom...???' hoor ik jullie nu allemaal denken! Nou het zit zo. Vorige week werd hier het Thaise nieuwjaar gevierd (Songkran festival) Dit houdt in dat er een week lang met water wordt gespeeld. En met water spleen houdt hier in, langs de kant van de straat staan en iedereen nat spuiten die maar langs komt. En daar hadden ze genoeg hulpmiddelen voor: Waterpistolen, emmers, glazen, tuinslangen etc...! Als je een ritje met de Tuk Tuk maakte was je dus verzekerd van een nat pak. En in de avond natuurlijk ook iedereen in de plaatselijke dancings nat spuiten. Kortom het was een heerlijk festijn, maar goed dat het weer over is. Want bij iedere stap die je buiten zette moest je goed om je heen kijken of je niet weer de volle lading over je heen kreeg.
Voor de rest is het leven hier echt geweldig. De vele tempels zijn werkelijk schitterend. Vooral het Grand Palace is fenomenaal. Dat heeft meneer Budha goed gedaan! (budha is hun heilige! red.) De mensen zijn heel vriendelijk, open en vrolijk en lachen de hele dag door. Daarnaast is het eten echt geweldig. Noodles & Rijst voor ontbijt, voor lunch en als avond eten is echt een verrijking voor m'n leven (..hahaa) Daarnaast hebben ze hier lekker vers fruit (yes, jackfruit van Zanzibar weer gevonden) en natuurlijk helpt het heerlijke weer ook goed mee.
Na 2 dagen Bangkok zijn we met de nachttrein naar Chiang Mai vertrokken. Vanuit hier hebben we de afgelopen 3 dagen door de jungle gebanjerd. Helaas geen tijgers gezien, en weinig lianen, waardoor ik met mijn Tarzan torso niet goed tot mijn recht kwam. Ook was ik mijn bijl van huis uit vergeten, waardoor ik vele bomen bespaard heb. Ach, er staat thuis nog een apenboom die era an moet geloven...!!
In de jungle (the mighty jungle...) hebben we nog op olifant gereden en op een bamboe vlot gevaren. Daarnaast hebben we geslapen bij lokale thaise mensen en lekker gewandeld. Heerlijk de paden op en de lanen in!
Voor morgen staat ere en Thaise kookcursus van een dag lang op het program (dat rijmt lekker, bijna sinterklaas heh mam, ik heb het strooigoed gevonden in mijn backpack, stiekem gedaan hoor!). Dus ik hoop hier morgen als een ware keukenprins te vertrekken richting Laos. Want voor overmorgen staat Laos op het menu. Hier blijven 2 dagen om vervolgens naar Hanoi (Vietnam) te vliegen. Het hoogtepunt van de reis. Hier zullen we lekker brommertjes gaan huren en van het prachtige landschap gaan genieten. Bijkomstig voordeel is dat je in Vietnam geen certificaat nodig hebt om te mogen golfen, dus we zullen hier best we een paar balletjes af slaan! (geen grapjes Bartje, je was beter de laatste keer!)
In ieder geval genoeg dingen te doen! Maak je vooral geen zorgen over ons! Het enigste waar je je zorgen over kan maken is de gesteldheid van mijn portemonee! Iedere donatie is welkom! Haha nee, Ferran moet mij iedere dag zeggen dat geld niet gelukkig maakt, en dat is ook zo, kijk maar hoe bevoorrecht persoon ik ben, dat ik dit allemaal mag mee maken, dat is het grote geluk!
Groeten Robert en Ferran
PS. Heey maatje, ik heb al 1 Watsons tasje voor je gevonden! Wel moeilijk zeg!
Klinkt goed hoor! Wat een heerlijk leven heb je toch..
En wij maar werken....:(
Geniet er van!
Liefs, Marieke
Denk dat ik je dit keer ook maar opzoek als ik dit zo allemaal lees!!! kun je het nog een keer opnieuw beleven en heb ik weer een mooi reisje!
Hahaha ik heb die zak strooigoed in je tas verstopt ;) weer is wat anders dan noodles en bamboe bali!
Denk dat weinig mensen kunnen zeggen dat ze strooigoed ophebben in Thailand! Heeeel veeel plezier nog!
als ik dit lees hebben jullie het goed met elkaar.
groetjes van uit houten.