Hoogtepunt na Hoogtepunt
Sore iedereen,
De weken vliegen helaas voorbij en voor je het weet zit zit je met je kont tussen de orang oetans op Sumatra (indonesie), maar daarover later meer.
Zoals ik al een beetje verklapte ben ik op dit moment op het vaak door aardbevingen (en vergeet de tsunami op 2e kerstdag vooral niet) geteisterde eiland: Sumatra. Als ik me goed heug was mijn laatste update vanuit Cambodja en heb ik er dus weer een karrenvracht met avonturen opzitten waar ik jullie met jullie heerlijke kantoorleventje niet al teveel mee op zal zadelen (jaah ik weet het, ook ik moet over 5 weken aan een baan geloven, maar tot die tijd mag ik het nog best verafschuwen!!).
Cambodja was na Phon Phem echt prachtig, we zijn namelijk doorgereisd naar Siem Reap om hier de tempels/ruinnes van Ankor te bezichtigen, en wat een prachtig schouwspel was dit zeg. Eeuwenouden tempels, waarvan vele nog in redelijke staat zijn en sommige door balken/bielzen worden ondersteund om zo te hopen dat ze niet nog meer in verval raken. Voor sommige lijkt het te helpen, maar van vele kan jeje afvragen of ze binnekort niet als een kaartenhuis te pletter vallen, Ach, gelukkig heb ik dan de foto’s nog.
Na Ankor zijn we op Maleisie gevlogen en kon het relax deel van onze trip beginnen. We hebben een aantal verlaten bounty eilanden bezocht met helder blauw water en witte stranden, de stranden van het reisboekje zal ik maar zeggen. Ook hebben we op een van deze eilanden gesnorkeld met haaien en schildpadden, wat echt een prachtige ervaring was. Voor de rest hebben we vooral genoten (moet ik nog iets nieuws vertellen...).
Daarnaast hebben we in Maleisie een prachtige jungle trekking gedaan in de hoop een van de laatst overgebleven tijers tegen te komen. Maar helaas, het spotten van een tijger is nog moelijker dan mijn moeder Houten uit te krijgen voor een dagje weg. Dus het spotten van een tijger heb ik uit mijn hoofd gezet, de enige tijger die ik deze reis tegen ga komen is Tijgetje uit Winnie the Poo in Disneyland Hongkong. Ik kan er mee leven. Maar de jungle trekking was zeker alsnog de moeite waard. We hebben overnacht in een grote grot vol met vleermuizen en weet ik veel wat nog meer, midden in de jungle. Fantastisch! En natuurlijk 2 dagen lang, heerlijk bezig geweest in de natuur. Wat wil een mens nog meer?
Na het gewandel in de jungle hebben we nog 1 eiland bezocht voor we door zijn gevolgen naar Sumatra, 1 van de duizenden eilanden van Indonesie maar ook bijna het grootste eiland ter wereld.
In Sumatra zijn we gelijk afgereisd naar de plaats Bukit Lawang, ook hier hebben we weer een tweedaagse jungle trekking gedaan. Echter, in deze jungle zat net iets meer dan in Maleisie, omdat in je in deze jungle Orang Oetans tegen het lijf kan lopen. En dat tegen het lijf lopen kan je best wel letterlijk nemen, aangezien je echt heeeeeel dicht bij deze wilde dieren kan komen die met uitsterven worden bedreigd. In totaal hebben we er ongeveer 6 gezien, 6 van de 7000 die er ongeveer wereldwijd nog leven. Echt facinerend om deze beesten te zien, zo mooi, zo puur en zo menselijk. Gewoon griezelig! Waarschijnlijk was ik nog helemaal hotel de botel van deze beesten voor ik een sterk stromende rivier in sprong om tegen de stroming in te zwemmen, maar ik nog geen meter vooruit kwam en dat het zelfs zover was gekomen dat de 2 gidsen deze badmeester in ruste uit het met keien bezaaide water moesten trekken, voor ik bewusteloos tegen zo’n rots aan zou klappen. Bijgekomen van de schrik hebben we nog lekker in de rivier kunnen vissen en sliepen we ook heerlijk aan de rivier op veel te dunne matjes, maar dat alles mocht de pret niet drukken. Ik had tenslotte Orang oetans gezien!
Na het jungle geweld hebben we nog iets verderop een vulkaan beklommen, ook heel gaaf om mee te maken en een eitje te koken in een van de warm water bronnen. Na 7 uur gewandeld te hebben, liepen we langs een voetbal veld en zijn we eens op de tribune gaan zitten kijken naar de plaatselijke fc. Al snel vroeg de trainer of wij ook niet mee wouden doen, natuurlijk gingen wij maar al te graag op dit aanbod in. En zo gebeurde het, dat na een vulkaantocht van 7 uur we gewoon op onze wandelschoenen op een knollenveld een voetbalwedstrijd aan het spelen waren. Echt zo geweldig, misschien wel een van de mooiste momenten van deze reis, al was het zo klein! De jochies vonden het geweldig, maar wij denk nog meer!
De afgelopen dagen bevond ik me aan een groot vulkaanmeer, het toba meer, een meer zo mooi! Wauw!!, ook hier heb ik geen woorden voor. Zonder meer de mooiste meer/rivier/oceaan/zee/sloot/beek/plas of wat dan ook locatie waar ik ooit geweest ben. Eergisteren hebben we de hele dag flink met de mountainbike gefietst door het heuvelachtige landschap. En voor de rest bestond het programma uit vissen, lezen, zwemmen en de superster uithangen omdat alle gillende indonesische meisjes met ons op de foto willen (jaah ferran en ik zijn populair hier!)
Vandaag zijn we per lokale bus (een ervaring opzich!) richting het drukke Medan gereisd. Vanaf daar vliegen we morgenochtend vroeg terug naar Kuala Lumpur (wederom na een overnachting op het vliegveld) om vanaf daar op Jakarta (java) te vliegen. Vanaf daar beginnen we aan ons laatste deel van de reis. We hebben 30 dagen voor Java en Bali, als het voorspoedig verloopt, ga ik in mijn eentje nog een weekje door naar Lombok zo niet, blijf ik lekker met Ferran tussen de massa toeristen op Bali surfen, geen slecht vooruitzicht hoor!
Vooralsnog stond Vietnam op nummer een van het mooiste land tot nu toe in deze reis. Maar Indonesie is ontzettend hard op weg Vietnam van haar kroon te verstoten. Indonesie is werkelijk prachtig, alles klopt hier gewoon. Dit geldt tenminste voor het Sumatra gedeelte, ik hoop dat Java en Bali hier op door zullen gaan. Dat zou voor onze reis (ferran en ik, pap) echt de kers op de taart zijn, en dan moet disneyland Hongkong nog komen! Ayoba!!
PS: Hey maat, ik realiseer me nu dat ik op suma(a)tra zit!!
hahahahahhahaa!
SuMAATra!