ooooh ik houd zo van jou AFRIKA!!

JAMBO!!!

Hallo allemaal, ben weer terug van een werkelijk fantastische reis naar Nairobi -Kenia! Wat is Afrika toch mooi, de landen die ik bezocht heb waren stuk voor stuk hoogtepunten!

Zimbabwe was schitterend
Zambia was werkelijk ongeloofelijk mooi
Malawi was super
Zanzibar was heel gaaf
Tanzania was uitzonderlijk
Kenia was kort maar heel krachtig!!

Na Zanzibar ben ik naar de serengeti vertokken, 3 dagen safari!! Dat betekent het volgende:

Overdag gamedrive, dus leeuwen, olifanten,buffels etc...etc..bekijken op 2 meter afstand terwijl hun aan het eten zijn of als ze voor jou in de weg staan op de weg. Ik kan jullie vertellen dat een zebra geen voorrang geeft midden op de weg, gek toch waar die naam zebrapad vandaan komt....

In de nacht wordt je wakker gemaakt door hyena's die aan je tent zitten te snuffelen en hoor je de leeuwen op enkele meters brullen...Wat nou 'the lion sleeps tonight....?

Maar goed in 3 dagen heb ik wel de big 5 gespot, heb ik fantastische uitzichten mogen bewonderen, heb ik een black mamba gezien (de meest gevaarlijke slang ter wereld) en ben ik uitgelachen door een lokale masaai jongen omdat Robben die kans in de finale miste!! Ja zelf op de afgelegen serengeti werd ik er aan herinnerd!!!

Na de reis ben ik als een Masai-speer naar Kaapstad gevlogen om Geer te ontvangen. Best raar om haar op zo'n afstand te ontvangen en weer te zien na zo'n lange tijd.

We hebben gelijk onze auto opgehaald (nissan micra) en zijn toen naar Kaapstad gereden! Hier hebben we eerst de stad bezocht en zijn we de volgende dag nhaar Kaap de goede Hoop gereden, hebben we Lions Head beklommen. Kortom, ik laat haar al het moois wel zien. Gisteren hebben we ook nog de tafelberg beklommen en hebben we gelunchet in Stellenbosch voordat we naar Hermanus reden om walvissen te spotten.

Al gauw zagen we een aantal walvissen baren recht voor de kust een geweldig gezicht! Maar we waren niet alleen in Hermanus een walvissen te spotten, want ik had Geer ook nog een verassing beloofd voor haar verjaardag, de verassing was: EEN SHARK CAGE DIVING, ofwel vanuit een kooi, witte haaien kijken op 5cm afstand met alleen een stukje gaas tussen je!! Opnieuw een hoogtepunt in mijn verblijf hier, want wie kan nou zeggen dat ie haaien op zo'n afstand heeft mogen aanschouwen en het ook nog kan navertellen....? Het was echt te ziek voor woorden zo gaaf!!

Nu gaan we morgen door naar de cheetahfarm (voor de laatste keer) en vervolgen we daarna onze weg weer naar PE en verder....

Over precies 2 weken en 3 uur vlieg ik dan naar huis en zit het avontuur er op! Ik denk dat ik dan wel kan zeggen dat ik er alles heb uitgehaald wat erin zat!!

Ik denk dat dit mijn laatste blog was vanuit Afrika, ik hoop dat jullie mijn blog met veel plezier hebben gelezen. Ik heb het in ieder geval wel met erg veel plezier geschreven en vond het erg leuk om de reacties te lezen! Bedankt hiervoor!

Bedankt!

Tot over 2 weken! (zegt ie met een traan)

Groetjes Robert

Ans de Roos

Hoi Robert en Gerianne,
We hebben ontzettend van je verhalen genoten maar zorg je wel een beetje goed voor je zus de komende weken.Het zal wel afkicken worden voor je als je weer terug in Nederland bent.Maar geniet nog maar tot het laatste moment maar dat is jouw wel toevertrouwd.
Groet Tante Ans.

Hallo Robert

Wij hebben echt heel erg genoten van je verhalen. Sommige plaatsen hebben wij eerder bezocht. Het Afrika gevoel komt ook bij ons weer terug. Wat een prachtig land, wat een mooie belevenis. Doe wel een beetje voorzichtig met je Gerianne. Wij wensen jullie een fijne tijd samen. Wij zien elkaar op familie dag zondag 22 aug. Groetjes van Annie en Kees

Trudy v. R.

Hé Robert, ik ga je verhalen missen.
Gerianne zorg jij ervoor dat Robert wat afkickt
want in de Wetering zie je alleen: honden, paarden en schapen. En als je geluk heb een koe.
Ik heb nog om een tijgervelletje gevraagd Robert, bij de open haard, maar heb niets meer gehoord !!!

M&M

Je verhalen waren wat jaloersmakend, maar dat maakte ze niet minder leuk :)!! Nog heel veel plezier jullie twee en tot over 2 weken...
M&M

Leny en Jan

Ik hoop dat je een dagboek heb bijgehouden van wat je allemaal hebt gedaan Robert. Anders is het allemaal niet te bevatten wat je hebt meegemaakt. Dit is voor jou letterlijk wel een WERELD REIS geweest dacht ik zo. We zijn benieuwd of er een zelfde (1 jaartje ouder) of andere Robert terugkomt. Goeie reis terug en doe ook nog wel even de groeten aan Gerianne van ons.
Leny en Jan