faarwell Kaapstad
Zometeen vetrekt het vliegtuig naar Port Elisabeth dus had nu nog even tijd om mijn laatste belevenissen in Kaapstad erop te zetten, want je ziet hier zo ontzettend veel.
Gisteren zou ik naar robbeneiland gaan, maar door te harde wind mocht de boot de hele dag niet uitvaren, daar ging mijn reis. Toen ben ik maar op een Katamaran gaan reizen, was ook wel leuk. Zat met allemaal negers op het dek, en wie krijgt er dan weer een plens water over zich heen....Juist ja Robert! verder pinquins gespot en erg mooi uitzicht over de wijnlanden bij Kaap de goede Hoop.
Je ziet hier toch weinig Nederlanders, het zijn vooral de Duitsers en de Engelsen die je hier tegenkomt. Heb wel een manier gevonden om de Nederlanders te herkennen. Tot nu toe heb ik 2 manieren: Ze dragen veelal een Eastpak tas en als je in de Bioscoop zit (Inglorious Basterds) zijn het de Nederlanders die met hun voeten omhoog zitten leunend op de stoelen voor hun. Gelukkig was ik undercover met mijn Zuid Afrikaanse T-Shirt, want ik schaamde me dood!
Ik voelde me gisteren trouwens onaantastbaar met mijn Zuid Afrikaanse Shirt. Daarom ging ik even rusten bij en trap van een standbeeld. Binnen 5 min kwam de politie naar me toe dat ik daar beter weg kon gaan, want je bent zo alles kwijt. Toch maar deze wijze raad opgevolgd, toen ik weg ging staarde ze me na..!
Toch kan ik wel gewoon tussen de negers in pit stop busjes rijden. Dat zijn busjes die je van de ene kant naar de andere kant van de stad brengen voor 50 cent. Dat is echt een onderneming van ogen dicht en gaan, want die mensen nemen het verkeer hier niet zo nauw. ALs ik in zo`n busje zit lijkt het busje voor buitenstaanders echt op een pot duo penotti waar alle witte chocolade al bijna uit is gegeten.
Ook oversteken is hier een hele onderneming. Je kan hier beter door rood lopen, want dan weet je zeker dat er een auto aan komt. Als je oversteekt als het groen is weet je eigenlijk niet wanneer ze gaan rijden en of ze voor je stoppen. Een wijs gezegde hier is dan ook: First they hit you and then they stop!
Eergisteren heb ik heerlijk in mijn eentje gedineerd. Niet dat het (heel erg)gezellig was, maar het bied wel voordelen. Zo hoef ik me niet ergeren aan mensen die hun bord pas op hebben als het eten al koud is of aan mensen die de helft niet opeten. Heb Bobotie gegeten. En echt, met alle respect voor de Bobotie van Marieke en mijn Mams die waren ook lekker, die was verrukkelijk. Echt compleet anders dan de bobotie uit een pakje van Knorr. Hier is ie echt een genot voor de smaakpupillen. Ook het toetje (melktaart (een soort custardtaartje)) was erg goed! En de wijn hier is ook geweldig.
Verder heb ik nog de tafelberg beklommen, was een hele onderneming, maar het uitzicht was het dan ook waard. Ook heb ik Lions Head beklommen een iets kleinere berg maar het uitzicht was hier ook adembenemend. Omdat ik niemand tegen kwam op deze beklimming dacht ik dat ik helemaal alleen was. Dus toen ik boven was,kon ik het niet laten omI Am the king of the world te schreeuwen! Hoongelach viel op me neer. Jammer dat er klimmers onder me waren die het hoorde hahaha! Ja leg dat maar eens uit...
Zometeen vlieg ik dus door naar Port Elisabeth. Eindelijk ga ik naar het wild. Ik ben er ook wel aan toe, want het enige wild dat ik tot nu toe heb gezien is een eekhoorntje, duiven, meeuwen, een verdwaalde kat en een aantal pinquins! Hoop op een goede vlucht met South Africa Airlines, ben benieuwd hoeveel koeien er naast me zitten...
Heej Robert!
Het klinkt echt geweldig allemaal! Stiekem ben ik toch een beetje jaloers hoor, zeker hier vanuit het kantoortje in C1000 ;)
Sterkte met South Africa Airlines vandaag, maar dat komt wel goed toch?
Liefs!
Hoi Robert,
Wat ben jij een ondernemend mannetje. Je deinst ook nergens voor terug. Pas wel goed op jezelf. Wel leuk al de plaatsen waar je geweest bent, die herkennen we meteen. Wat een uitzicht heb je van de Tafelberg he. Als je dit leest ben je waarschijnlijk al in Port Elisabeth. Was de vlucht goed ?
Succes met je wilde beesten. Groeten en tot de volgende keer. Wel prachtige foto's trouwens.
Hallo obert
Robben eiland gemist, eigenlijk is er geen bal aan. De reis met de boot er naar toe is wel leuk. Het water is vaak erg wild maar het Robben eiland zelf is erg saai.
Maar je moet er geweest zijn. Je krijgt vast nog een kans. Geniet van je tijd in Zuid Africa
Robbie! Weer een super verhaal:)
Veel plezier nog en een goede reis!
Kussie!
Hoi Robert , wat kan jij grappig je verhaal vertellen, ik zie het helemaal voor me. Ik heb me rot gelachen.
Ik zou zo weer terug willen naar Z. Africa. Geniet maar goed want de tijd vliegt.
groetjes Annie.
Hoi Robert,Wat schrijf je een leuke verhalen,ik volg het allemaal.
Geniet van alles maar doe voorzichtig.
Groeten Tante Ans
Dus dat was de reden dat je naar Afrika wilde, de supermarkten:p HAHAHAH
Heeey!!
Wat grappig om te horen hoe jij alles beleefd :D
Wel stoer hoor zo in je eentje :D
En hopen idd op wat meer beestjes ;) Wat wat je nu tegen komt is niet veel soeps :P
Nou heel erg veel plezier en tot snel,
xx Ilona
PS kijk uit met oversteken ;)