6 maanden weg van huis...
Zit ik in Zuid Afrika, ben gewoon verkouden…! Ja mensen, het wordt hier kouder. Maar het is heel anders dan in Nederland. In Nederland kunnen de weermensen nog wel een goede voorspelling maken, maar hier kan Piet Paulusma zijn borst wel nat maken, want het weer verandert hier echt met de dag. Je kan echt een koude dag hebben, met regen en wind en de volgende dag is het dan weer opeens 30 graden. Nou moet ik er wel bij zeggen wat wij hier onder een koude dag verstaan: Koud is hier rond de 18-20 graden. In Nederland is dat gewoon warm/lekker, maar hier voelt dat op de een of andere manier echt koud aan. Misschien zijn we wel teveel verwend geweest met de zomer, want die was echt weer ontzettend heet! Ik denk dat veel supporters van het WK zich gaan verkijken op het weer. Iedereen verwacht natuurlijk dat het hier in Zuid Afrika iedere dag lekker weer is. Maar in Juni/Juli is het hier gewoon winter!! Dit betekent dat het in Kaapstad heel veel regent, in Johannesburg wordt het koud en in Durban is het nog gewoon warm en kan je nog naar het strand. Vooral in de avond kan het hier echt ontzettend snel afkoelen, ik zie die Engelse supporters al staan in de stadions met hun blote buiken. Gelukkig is er voor de Engelse supporters hier wel genoeg bier, dus ach die redden zich ook wel denk ik! Misschien moet ik hier een business beginnen om fleece dekens te gaan verkopen buiten de stadions….(helder idee op de zondagochtend..).
Verder gaat alles hier (zoals gewoonlijk) echt helemaal goed. Ik ben dit weekend voor het eerst niet uit Port Elizabeth geweest. Dat was voor het eerst sinds eind Februari en het voelt eigenlijk niet goed. In Port Elizabeth zelf is gewoon niets te doen, dus was ik er eigenlijk veel liever op uit getrokken. Maar er zijn nog genoeg plannen, waar ik later nog op terug kom! Het is vandaag precies 6 maanden geleden dat ik naar Zuid Afrika ben vertrokken en ik wordt gek als ik bedenk dat ik over 4 maanden alweer in Nederland zit, wil er eigenlijk liever niet bij stil staan, maar helaas ik moet dat wel doen, want ook na die tijd moet ik helaas weer verder in het ‘normale’ leven. Aahhh wil het er nu toch nog niet over hebben! Als je erover nadenkt, is het wel heel grappig, ik denk bijvoorbeeld langer na over wat ik over 2 weken met vakantie wil doen dan over wat ik de rest van mijn leven wil doen! Laatst zij iemand tegen mij: “ reizen is niets anders dan er achter komen dat het nergens zo goed is al thuis” Flauwekul is dat! Er is niemand die op zijn sterfbed zegt: had ik maar meer gewerkt. Wel: had ik maar meer gereisd.
Maar ben nu dus 6 maanden weg van huis en ben denk nu wel echt een compleet ander persoon geworden. Klinkt wel maf, natuurlijk ben ik nog steeds verslaafd aan Donald Duck, krentenbollen, brood, appeltaart, pannenkoeken met stroop en hardlopen. En natuurlijk loop ik nog graag met de hond en is mijn maatje nog steeds mijn maatje!, maar ben hier bijvoorbeeld veel zelfstandiger geworden en ben me hier echt gaan beseffen dat je van het leven moet genieten. Je moet de dingen doen die je zelf leuk vind en je niet laten leiden door andere. Klinkt natuurlijk weer lekker filosofisch, maar ik weet gelukkig zelf wel wat ik er mee bedoel. Dat kantoorbaantje is bijvoorbeeld echt niet aan mij besteed, dus dan doe ik het lekker niet. Je kan mij al na 2 dagen wegdragen als ik eerst vroeg in de ochtend met de auto in de file heb gestaan of als de NS weer eens vertraging had, vervolgens ik 8 uur achter een beeldscherm moet kijken en daarna om 6 uur thuis kom. Toedeledokie zou Jos zeggen! Niet aan mij besteed.
Na 6 maanden vind ik het wel eens tijd om een kleine tussenbalans op te maken:
Na 6 maanden:
· Staat mijn uitslaaprecord nog steeds op 09:00 uur in de morgen.
· Heb ik 2 paar schoenen en 1 paar slippers versleten (gelukkig is het hier vrij normaal om op blote voeten te lopen)
· Heb ik nog geen tandenborstel gekocht (had er dan ook wel 3 meegenomen)
· Nog geen shampoo of douche gel gekocht, sterker nog: de shampoo die ik van Astrid heb gekregen voordat ik weg ging, zit nog steeds in mijn toilettas. (heb veel shampoo in backpackers gevonden en meegenomen..)
· Was ik op de cheetahfarm ongeveer 6kg verloren, maar die zitten er nu weer aan.
· Ben ik van een broodliefhebber een broodverslaafde geworden
· Heb ik pas 1 keer op mijn bankrekening gekeken
· Heb ik pas 5 keer skype gebruikt
· Heb ik thuis alleen nog maar met kerst en sinterklaas gemist
· Heb ik pas 4 keer op een fiets gezeten (mountainbike)
· Heb ik nog geen een keer mijn nagels geknipt (ra ra ra hoe zou dat toch komen..?)
· Heb ik van de Big 5 alleen de olifant en de neushoorn nog gezien (ben er ook nog niet specifiek naar op zoek geweest)
· Ben ik een mahong professional geworden
· Mijn haar uiteraard nog niet geknipt (het wordt nu zichtbaar langer)
Heb overigens mijn ticket omgeboekt. Ik kom nu 6 dagen later dan gepland aan. De koffie met appeltaart staat nu klaar op 22 augustus, allemaal om nog een fantastische reis te maken met mijn zusje. Ik ontmoet Gerianne op 4 augustus in Kaapstad en vanaf daar gaan we in 16 dagen naar Johannesburg reizen. Geer vliegt 20 augustus terug, zelf vlieg ik een dag later terug. Ik heb gisteren de reis al helemaal uitgepland, en hij is echt om te smullen. Ik zal haar Kaapstad laten zien, we gaan walvissen kijken in Hermanus, natuurlijk naar de Cheetahfarm, tradiotionele xhosa mensen ontmoeten in Bulungula, Olifanten kijken in Addo, kanoën tussen de krokodillen en nijlpaarden in St. Lucia, Bosjesmannen ontmoeten in Swaziland, duiken en uitrusten op de bountystranden van Mozambique en hopelijk de big 5 spotten in Kruger enzovoort enzovoort! Dit is nog maar een kleine opsomming, het wordt echt super! Zuid Afrika is gewoon te mooi, overal waar je stopt is de natuur zo fantastisch. Nederland is wat dat betreft een grote stad met een paar kleine stadsparkjes als natuur!
Vorige week ook nog een mooie vakantie van 5 dagen gehad. Ik was onderweg met 4 dames en we hadden van te voren gezegd dat we niets gingen plannen. Nou, dat doe ik ook niet meer. Haha, want dan beland je dus echt helemaal nergens, moet je om 6 uur in de avond nog een slaapplaats zoeken en (zal je altijd zien) krijg je natuurlijk een lekke band onderweg! En wie kon de band weer verwisselen…Juist ja HERObert saves the day! Maar het was verder wel echt een mooie trip, heb weer ontzettend veel gezien en genoten.
Ook ben ik nog een weekend helemaal alleen op pad geweest. Ik wou graag eens een heel weekend lekker wandelen en niemand wou mee, nou dacht Robert dan ga je toch lekker alleen en dat heb ik toen ook gedaan. Was ook echt heerlijk! Ben wezen wandelen in Tsitsikamma nationaal park en heb er echt van genoten. I-pod in en gaan!
Tot het WK heb ik nog ongeveer 5 weekends en ze staan allemaal al bijna volgepland. Ik ga nog een weekend kamperen, een weekend naar de cheetahfarm, een weekend vissen en de meest leuke is wel het weekend jagen. In dat weekend ga ik namelijk zelf op wild schieten. Ik krijg eerst schietles (theorie en praktijk) en de volgende dag mag ik dan zelf echt proberen om iets te schieten. En wat je schiet mag je ook opeten natuurlijk! Dus ben erg benieuwd!
En dan begint het WK. Nog iets meer dan een maand te gaan. De vlaggen hangen inmiddels al langs de wegen in Port Elizabeth en de wegen zien er ook steeds beter uit, winkelpersoneel loopt al in wk shirts en met wk petjes op en op de televisie gaat het bijna nergens anders meer over dan het WK. Iedereen heeft er zo ontzettend veel zin in. Alleen is het nationale elftal van Zuid Afrika (bafana bafana) er nog niet klaar voor, jeetje wat spelen die slecht zeg! Met moeite werd het deze week 2-0 tegen Jamaica. Ik hoop dat Nederland er wat dat betreft wat beter voor staat. Ik heb nog steeds het gevoel dat wij dit jaar echt ver komen. Ik verwacht Nederland in ieder geval hier in Port Elizabeth in de kwartfinale en dan zit deze jongen op de tribune hoor!! Ik heb overigens mijn andere kaarten verkocht. Ik ga nu dus alleen naar Nederland – Japan en de Kwartfinale. De andere wedstrijden kon ik gewoon niet halen, omdat we rond die tijd echt te druk zijn met www.findaroominsa.com. Het gaat steeds beter met het verkopen van onze wk accommodaties. Pim en ik zijn vorige week namelijk heel veel guesthouses en backpackers in Port Elizabeth langs geweest, met het verzoek of zij aanvragen naar ons kunnen doorsturen als zijzelf voor een bepaalde datum vol geboekt zitten, voor iedere aanvraag krijgen ze dan een commissie. En sinds die actie lopen de aanvragen echt binnen, dus dat is natuurlijk ook helemaal super!
Afgelopen vrijdag hebben we hier ook nog Koninginnedag gevierd. We hadden een zaal afgehuurd en uiteindelijk stonden we daar met ongeveer 120 man (Nederlanders en Afrikanen), allemaal in oranje, op de hits van Guus Meeuwis, Marco Borsato, Gerard Joling en Jan Smit te dansen, was echt een geslaagd feest. Toen dacht ik echt, wat zal het toch ontzettend cool zijn als Nederland hier de kwartfinale speelt en die hele oranje menigte deze kant op komt!! Dagdromen is zo lekker!
Voor de rest heb ik deze keer eigenlijk weinig te melden, misschien ook maar goed zo, ik ben deze 6 maanden al teveel verwend en als ik het programma van de komende 4 maanden zie dan wordt het nog geweldig, het programma is namelijk:
11 juni – 11 juli: Het WK
12 juli – 3 augustus: Nomad trip van Zimbabwe naar Kenia (moet alleen nog even bevestigen)
4 augustus – 21 augustus: Reis van Kaapstad naar Johannesburg met Gerianne
Voer voor de gedachte:
Reizen is meer dan genieten van fraaie uitzichten: het is een voortdurende en diepgaande verandering van ideeën van het leven.
Ayoba
He Robert,
Mooi om te lezen dat je het naar je zin hebt! Je komt goed tot jezelf merk ik wel;) Veel plezier nog de komende maanden en vooral tijdens de WK!
Groetjes
zit je ons wéér lekker jaloers te maken.
jaja, je bent weer lekker in vorm.
Ik heb ook leuke dingen gedaan hoor.
Ik zeg alleen niet wát. want het haalt het niet bij jou
avonturen. Robert geniet er nog van Trudy
Hoi Robert,
Wat een mooi verhaal weer. Zijn wij blij dat we in november in Zuid-Afrika geweest zijn. Wij hebben nu
zomer (gehad) gisteren en vandaag is het weer pet weer. Wij gaan a.s. vrijdag naar Portugal en gaan eens kijken of het daar mooier is dan hier. Je ziet wel, dat wij ook genieten, net als jij. Wat fijn dat je de afreisdatum hebt kunnen verzetten. Zo kun je nog volop genieten met Gerianne. Er staat je nog veel te wachten en je zoekt ook niet de gekste weekendjes op. Hopelijk zien jullie in het Krugerpark meer dan wij en ook in het Addo Olifantenpark. Zoek maar goed naar de big five. Maak ook maar veel foto's, dan hopen we die als je terugbent te kunnen zien. Het trekt nog steeds. Heel veel plezier met alle uitjes en succes met de boekingen. Ga maar vast bedenken wat je wel wilt gaan doen als je terugbent. Sterkte. En ook veel plezier met de voetbalwedstrijden. Hup Holland Hup.
Hartelijke groeten vanuit Woerden.
Hoi Robert, Alles is alweer gezegd,een prachtig verhaal weer en wat leuk dat Gerianne je komt opzoeken.
Genieten maar weer .
Groetjes Ome Theo en Tante Ans
Hallo Robert,
Dat is weer een heel verhaal. Ik merk dat het recht uit je hart komt.
Nog even 2 opmerkingen:
1: Doe je wel voorzichtig met Gerianne (gezien je uitgebreidde programma die je opsomt).
2: Die appeltaart bij terugkomst lijkt ons wel wat.
Groetjes van ons allemaal.
Hoi Robert, je heb voor gerianne een mooie reis uitgestippeld. voor mij zijn er veel herkenningsplaatsen.
Ze zal dan ook het foto boek nog wel een keer in kijken .maar veel plaatsen zal ze wel herkennen omdat ze mij geholpen heeft met het maken van het album.Maar jij weet ondertussen de mooiste plekje wel te vinden na +/- 6 maanden. Het was voor mij een mooie reis. Doe voorzichtig en geniet nog +/- 3mnd.
groetjes van je vader +moeder +gerianne
Hallo Robert
Het is je gelukt Gerianne over te halen naar Zuid Afrika te gaan. Daar zal ze zeker geen spijt van krijgen.
Leuke verhalen en heel herkenbaar. Wij hebben op onze rondreis daar ook diverse plaatsen bezocht die je noemt in je verhalen. Helaas hadden wij maar 3 weken natuurlijk veel te kort voor zo`n groot land.
Zorg goed voor jezelf.
Met vriendelijke groet
A&K
Hoi Robert,
Leuk verhaal weer om te lezen! Goed dat je lekker geniet, nadenkt over het leven en wat reizen voor jou betekend:)
Veel plezier!!