Voor het geluk geboren!!
“geef me maar een ons geluk, dat is meer dan een pond goud, pas er wel voor op dat je geen luchtkastelen bouwt want het leven, duurt maar even alles gaat zo weer voorbij!” Fransje Bauer)
Na 22 jaar, 8 maanden en 20 dagen ben ik er achter gekomen dat ik voor het geluk geboren ben. “goh robert vertel, wat is er gebeurt dan?” nou dat zal ik jullie zeggen: Ik heb een Mickey Mouse portable DVD speler gewonnen. Jahaa ik zie jullie jaloerse blikken wel!! Op de website van het Algemeen Dagblad hielden ze 2 weken geleden een dagelijkse wedstrijd. In die week werd er iedere dag en ieder uur van 9 tot 17:00 een Mickey Mouse dvd speler weggegeven. Nu heb ik nog steeds een neus voor alles wat maar met Disney te maken heeft, dus ik beantwoorde netjes ieder uur van de dag netjes de vraag op de website en ging hopen. Maar iedere dag kwam ik bedrogen uit. Tot de vrijdag. Ik werk op vrijdag tot 12 uur, dus ik deed om 12 uur voor het laatst mee aan de wedstrijd. Ik denk dat jullie hem al aan voelen komen, want ja hoor, ik won de ronde van 12 uur op vrijdag. Ik was door het dolle heen toen ik het maandag las. Ik snap ook echt niet waar ik zoveel geluk aan te danken heb, want dit is natuurlijk niet het eerste. Al sinds november 2009 blijven de geluk situaties zich opstapelen en blijkbaar is het nog steeds niet voorbij!
2 weken geleden heb ik me toch iets lomps mee gemaakt! Echt weer een Robert actie! Ik moest de auto inleveren want we kregen een nieuwe. Dus ik op vrijdagmiddag naar Avis (auto verhuurbedrijf) gereden om de auto om te ruilen. Toen ik daar aankwam vond ik het wel zo netjes om de auto nog even van binnenuit schoon te maken. Zo gezegd zo gedaan, alle zooi eruit, in een tasje gestopt en het tasje in de vuilnisbak weggegooid. Daarna heb ik de auto afgegeven en een nieuwe gekregen en ben ik even gaan winkelen. 2 uur later kom ik bij mijn huis aan en wil de sleutels pakken om het hek open te maken (heb je een afstandsbediening voor nodig), maar ik zie mijn sleutels nergens. Dus heb ik mijn hele tas doorgezocht, de auto doorzocht, maar ik kon ze nergens vinden, dus kon ik mooi mijn huis niet in. Het eerste wat door mijn hoofd schoot was, shittt ze liggen nog in de oude auto!!Maar Avis was natuurlijk al dicht (het was inmiddels 20:00). Dus ik Pim bellen of ik zijn sleutels even mocht lenen (hij bleef niet thuis slapen), dan kon ik tenminste het huis in en de volgende dag gelijk naar Avis rijden. Dus ben ik Pim zijn sleutels op wezen halen, heb ik de nacht in zijn kamer doorgebracht en ben de volgende ochtend als de wiederweerga naar Avis gereden om de oude auto te controleren. Daar bleken de sleutels niet in de liggen en niemand had ze ook gezien! Dus ik begon al helemaal van binnen te koken, want ik moest mijn tas pakken voor weer eens een weekendje weg. Dus had ik al met Pim afgesproken dat ik zijn kleren een weekend kon gebruiken, tot ik dacht aan dat tasje dat ik de vorige dag in de vuilnisbak had gegooid. Ik weer terug naar Avis rijden en ben toen als een volleerde zwerver/afrikaan in de vuilnisbak gaan graaien, en jah hoor, daar lag mijn tasje van gisteren met troep. En toen ik het tasje open maakte kwam de aap uit de mouw, want daar lagen mijn sleutels. Ik kon wel janken van blijdschap!! Over geluk gesproken….
1 uur later had ik snel mijn tas gepakt en was ik op weg samen met nog 20 man naar de Baviaanskloof om hier te gaan kamperen. Had al een tijd niet meer gekampeerd en na deze nacht wist ik gelijk ook weer waarom. Het was ijskoud in de nacht en ik sliep op een half volle of eerder een half lege luchtbed, dat raad ik in ieder geval niemand aan. Maar de omgeving van de baviaanskloof was weer schitterend (was er in december ook al eens geweest!) ’s avonds een kampvuur met een goede braai en in de ochtend wakker worden met de bavianen naast je tent! Onderweg kom je langs de vele vele sinaasappelbomen, erg mooi gezicht, ze waren bijna rijp. Ze zijn over ongeveer 2 weken rijp en daarom wint het Nederlands elftal dit jaar het WK. Want als het WK bezig is, is het sinaasappeltijd. Een sinaasappel is in het engels een Orange, nou ik zie het verband wel hoor: Het is dus het Orange seizoen….!! Ja, ik ben weer creatief bezig geweest!
Nu ik het toch over het WK heb, het komt nu wel echt heel erg dicht bij! Minder dan 20 dagen nog inmiddels! De straten zijn hier versierd en ieder zelfrespecterende winkel doet wel mee aan de gekte, heel leuk om te zien. Alleen weten ze hier nog niet echt hoe ze de Nederlandse vlag moeten ophangen, zo dachten ze in de Spar dat het blauw-wit-rood was. Dus ik confronteer de bedrijfsleider hiermee en die kon er wel omlachen, hij ging het gelijk veranderen! Ook mijn WK tickets zijn inmiddels binnen, dus laat die oranje leeuwen maar komen! Het WK project (findaroominsa.com) waar ik mee bezig ben loopt ook heel erg goed momenteel. Al onze budgetaccommodaties zitten behoorlijk opgevuld en de luxe huizen gaan opzich ook goed! Gisteren nog kregen we een verzoek om 71 politiemannen voor een maand onderdak te voorzien, helaas kunnen we er daar nog maar iets van 14 plaatsen. Maar je krijgt soms de raarste verzoeken, zo moest ik vorige week nog in alle haast een limousine regelen voor een of andere Ghanese pief!
Het worden drukke tijden maar heb er natuurlijk ontzettend veel zin in. Het WK, gewoon het WK komt hier aan (over geluk gesproken…), wie knijpt mij even wakker, want soms denk ik echt dat ik droom, alles gaat ook zo snel, TE SNEL als je het mij vraagt! Misschien moet ik toch maar nog eens 10 maanden vrijaf nemen om alles te laten bezinken….!
Ik kan hier tenslotte ook nog jager worden. Dit weekend heb ik namelijk een schiet/jaag training gehad. We hadden met 12 man een game reserve afgehuurd, zaten hier in een vet mooie lodge tussen de neushoorns en kregen hier schietlessen. Eerst gewoon op een stuk karton op 100 meter afstand, maar een dag later gingen we het veld in. Ik had het natuurlijk op de cheetahfarm allemaal al meegemaakt, maar had zelf nog nooit een impala mogen schieten. Hier kreeg ik die kans wel. Bij de eerste kudde impala’s die we zagen was het voor mij al raak. Ik zag de impala, richtte en PANG!!! Vol op in z’n rug. Hij kon daarna niks meer, maar was ook nog niet dood. Dus toen nog een schot, PANG! Ja deze impala was duidelijk niet voor het geluk geboren. Nu zie ik jullie reacties al aankomen, Goh Robert wat zielig. Natuurlijk is het zielig en vind ik het ook helemaal niet stoer ofzo om dit verhaal te brengen, maar ik wil ook niet de moraal ridder gaan uithangen. Als ik het niet had gedaan, had iemand anders het wel gedaan. Zoiets kan je toch niet veranderen. Daarna heb ik uiteraard ook de jagers ontgroening moeten doen, door het hart en de lever van de impala te eten. Helemaal niets mis mee, goed te eten kan het iedereen aanraden!
Maar in dit weekend hebben we niet alleen gejaagd, quad gereden en voetbal gekeken (het was tenslotte een mannenweekend) Het meest toffe was namelijk nog wel dat we op buffels gingen jagen (een van de Big 5). Dit keer alleen niet om af te schieten. Nee, de buffels waren namelijk 2 weken eerder door de omheining gebroken, en op de dag dat wij er waren hadden ze de buffels eindelijk gevonden. Dus toen moest er halsoverkop een helikopter komen met een dierenarts, zodat hij ze vanuit de lucht kon verdoven, dat is namelijk een stuk veiliger. Als zo’n beest verdoofd is, heb je 30 minuten om hem in een trailer te tillen, want als hij langer dan 30 minuten verdoofd is, gaat hij dood. Maar ja, hoe krijg je zo’n verdoofde buffel (een buffel weegt ongeveer 1000kg) in een trailer? Juist ja, 12 Nederlanders en paar Afrikanen regelen het wel. Allermamachies wat een operatie. Toen ze geschoten waren moesten wij ze dus halsoverkop in zo’n trailer laden, was een flinke onderneming en ik kan je zeggen daar komt ontzettend veel bij kijken. Teveel om op te noemen, maar wel echt een fantastische (gelukkige) ervaring, wie kan nu zeggen dat ze buffels hebben lopen tillen? Nadat we de buffels hadden ingeladen in de trailer (geen paardentrailer ofzo, maar een echt professionele trailer, met 2 compartimenten) hebben we ze terug naar de game reserve gebracht waar ze nu weer vrij rondlopen. Echt dit weekend was echt een van de beste weekenden die ik heb meegemaakt tot dusver!
Maar op dit weekend heb ik wel het meeste geluk gehad tot nu toe!! We gingen dus jagen en Cem (instructeur) droeg zijn geweer op zijn rug. En ik stond schuin achter hem. We stonden gewoon even te kijken of we nog wat wild in de buurt zagen en toen opeens, zomaar uit het niets PANG! Zijn geweer ging af. Gelukkig stond zijn geweer naar boven gericht, want als hij ook maar 50 graden schuiner had gehangen, had ik vol een kogel door mijn hoofd heen! Dat was echt even schrikken, en je realiseert dat echt pas na 40 sec dat je ontzettend veel geluk heb gehad! Maar zijn veiligheidknopje zat niet goed ingedrukt, daarom kon het zomaar ineens af gaan!
Mijn Nomad trip is nu ook eindelijk geboekt, 13 juli vertrek ik naar de Victoria Falls in Zimbabwe, vervolgens reis ik via Zambia, Malawi, Zanzibar, en Tanzania naar Kenia. Ik zal in het kort uitleggen wat een Nomad trip inhoud: Je gaat met een truck door al die landen heen rijden, je stopt op de mooiste plekjes en iedere avond is het kamperen, tentje opzetten, eten maken, kamvuurtje etc…Lijkt me heerlijk voor 3 weken. De truck is geheel zelfvoorzienend, dus niks geen luxe ofzo. Alleen moet ik wel hopen dat ik geluk heb met een leuke groep (of hoef ik daar ook niet meer voor te hopen…) Ik zal onder andere met dolfijnen gaan zwemmen, veel mountainbiken en veel watersporten doen, heel veel wilde dieren zien, met mijn kont op het hagelwitte strand van Zanzibar gaan liggen en mijn vurigste wens is toch wel om het meer echte Afrika te kunnen zien. Want Zuid Afrika is toch wel wat rijker vergeleken met de andere Afrikaanse landen. Tuurlijk, ik heb hier meer dan genoeg armoede gezien maar, soms waan je je hier gewoon in een Westerse samenleving.
In ieder geval ik kom 3 augustus rond 16:00 aan in Nairobi (hoofdstad Kenia). Ik heb alleen een probleem als de truck bijvoorbeeld een lekke band krijg want, vervolgens moet ik die zelfde avond nog om 20:30 mijn vliegtuig halen naar Kaapstad. Het zal wel heel ongelukkig zijn als het fout gaat…! De volgende dag land ik (met tussenstop in Johannesburg) om 08:30 in Kaapstad. Precies anderhalf uur later land ook mijn zusje hier en dan ga ik aan de volgende trip beginnen namelijk een trip van Kaapstad naar Johannesburg! Ik wil nog niet alles verklappen wat we dan gaan doen, aangezien ik nog veel voor Geer als een verrassing wil houden, maar ik kan iedereen verzekeren: It’s gonna be Legendary!! Een paar dingen kan ik wel verklappen: Natuurlijk laat ik haar de mooiste stad de wereld zien:Kaapstad!! Voor de rest gaan we natuurlijk ook naar de cheetahs, paardrijden, gaan we olifanten rijden, tussen nijlpaarden en krokodillen kanoën, doen we Swaziland aan en gaan we tot slot ook nog beestjes kijken in het Kruger park. Ik zit er aan te denken om hier de laatste 2-3 dagen door te brengen in een luxe lodge. Ik vind dat ik wel wat luxe heb verdiend na al die backpackers het hele jaar door. Ik heb wel weer eens zin in een goed continental buffet ontbijt. En als je dat kan combineren met een paar goede safari trips, dan zeg ik Toppie!
Oke er is dan ook nog iets ongelukkigs gebeurt tot slot. Misschien herinneren jullie je nog dat ik eind december de eerste was op de cheetahfarm die de nieuwe giraffe baby had gezien. Ik had hem naar mezelf vernoemt uiteraard. Nu was ik vorige week eindelijk weer eens terug op de cheetahfarm voor een weekendje relaxen en jagen (gaat eigenlijk niet samen, maar goed!) Toen kwamen ze daar met het droevige nieuws dat ze Robert de giraffe helaas hebben moeten doodschieten. De giraffe was namelijk voor iets (wat ze nu nog steeds niet weten) op de vlucht geraakt en in de omheining vast geraakt, hij lag er zo slecht bij dat ze hem helaas hebben moeten dood schieten (R.I.P.). Het was een van de ergste dingen die Jacques (de ranger) heeft moeten doen!! Echt heel droevig! Maar ook hier moet ik een kleine nuancering maken. Er waren namelijk 2 giraffe jongen, waarvan 1 dus Robert en ze weten nu niet welke van de 2 er dood is Robert of de naamloze… Dus het kan best zijn dat ik voor leef tussen jou en mij… (tekst: lion king)
Ook ben ik nog naar een cabaret voorstelling geweest van een van de meest populaire cabaretiers uit Zuid Afrika: Marc Lottering. Was echt heel grappig. Ook om het verschil te zien tussen het Nederlandse cabaret en het Zuid Afrikaanse. Om een voorbeeld te noemen. Hier lacht de cabaretier net zo hard mee als het publiek, en het publiek lacht hard zeg, dat is echt heel anders dan in Nederland, hier lacht men echt bij de stomste grappen nog keihard. Op een gegeven moment wel vervelend, maar aan de andere kant ook weer grappig!
Voor de rest hoeft niemand medelijden met mij te hebben, het WK komt eraan, ik heb 2 fantastische reizen in het vooruitzicht en de winter breekt toch iets moeilijker door dan ik verwacht had. In de avond is het soms best koud, maar overdag is het nog gemakkelijk 25 graden. Dit weekend heerlijk 30 graden. Nee ik zit hier nog wel even goed.
Ayoba!
Hoi Robert,Het wordt wel saai die reacties van ons maar we zijn allemaal SUPER jaloers op jouw, wat een verhaal weer en jij maar weer genieten het wordt voor jouw toch nog niet saai hè? Blijf ons maar op de hoogte houden want we vinden je verhalen om te smullen. Groet Ome Theo en Tante Ans
Hallo Geluksvogel, Wat een bofferd ben je toch. Wat leuk dat je de kaart hebt gekregen, kun je bij je Donald Duck DVDspeler zetten. Wat een verhaal zeg, kun je nog meer meemaken? Hopelijk winnen de voetbalhelden uit Nederland nog wat in jouw landje nu.
Dan heb je tenminste nog wat aan je kaarten gehad.
Geniet nog met volle teugen. Ga fijn op vakantie en ga ook leuk met je zus "Geer" het land verkennen. Zorg wel dat je op tijd aankomt en haar kunt verwelkomen.
Groeten uit Woerden.
Hoi Robert,
Gisteren nog even met je vader gepraat over SA bij ome Jan. Nou ik weet wel van wie je al die verhalen heb leren schrijven. Blijft ons op de hoogte houden en heb een gezellige tijd met je zusje. Misschien kan je haar ook leren jaren en achter buffels aan laten rennen ;-)
vervelend leven heb jij robert;) hahah al dat reizen en mooie dingen zien en beleven! veel plzier daar nog en vooral nu eerst met de WK wedstrijden die je gaat bezoeken! echt super strak!
groeten sjors
hoi robert ik heb weer genoten van je verhalen, je moet er even voor gaan zitten ,wat kan ji schrijven vent. mocht je niet aan werk komen kan je wel schrijver worden ,geweldig veel plezier nog jongen en veel plezier met gerianne .grietjes leny
Die Robert, wat heb jij een geluk !en soms ook niet!
Hier een opsomming. De sleutels in de vuilnisbak-de kogels vliegen om je oren- jager spelen-de bavianen naast je tent- warmweer in de winter- alles volgeboekt met gasten- zelfs te weinig huisvesting- nog meer vakantie voor de boeg door Z.Afr.-en nog prijzen in de wacht slepen bij het A.D. - niet zo leuk is dat je vriend is overleden(giraffe)
Het is weer een hele opsomming.
Vriendelijke groeten,
je Vader -Moeder en Gerianne.
Hopelijk heb je ook net zoveel geluk als ik er bij ben, lekker weertje, geen pech onderweg, geen vulkaan ofzo die roet in het eten gooit :p
heb er zin in!!!!!!!!!!!